Wat eten we vandaag?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Iris
  • Startdatum Startdatum
Curry noodles soep met kokos en afgetopt met fijn gesneden pindas
En naar werk mijn voorbereiding doen voor het maken van mijn toetje met slagroom kwark kersen en bastognekoeken en dan ff op smaak laten komen in de koelkast
 
Sajoer (soort indische soep)

ong 4 personen

gietijzeren pan oid in groote
klein beetje bakboter
varkenspoulet 500gr
gehakt 500gr
trassie (garnalenpasta 3 koffielepeltjes of bij blokje 1 reepje van 1 cm ( kan even stinken)
knoflook 3 tenen (geen poeder)
rode en groene paprika elk 1 keer snij in blokjes
(beetje aanbakken)

Dan erbij elk 3 normale puddinglepel:
djahe (gemberwortel)
ketoembar (koriander)
djintan (komijn 1 jarig)
laos (galangal wortel)
koenjit (kurkuma)
(Even mee laten bakken)

Dan zet de boel net onder water
laat lekker garen en proef naar smaak ivm de kruiden.
Het hoort een soep te zijn dus achteraf water erbij en smaak bijwerken indien nodig.

Dan rijst koken
en als die bijna klaar is ong laatste 3 minute :

dan de Chinese kool in de pan met vlees etc en even laten mee garen.
de Chinese kool hoort wat knapperig te zijn.

Eet de pan niet helemaal leeg want dag later is het nog lekkerder.

Smakelijk eten.
 
Terug
Bovenaan